Surt sa räven, och Riedl

Gårdagens förslag från Vänsterpartiet Västerbotten om lägre bensinskatt i Norrlands inland har fått många reaktioner. Självklart måste ett sådant förslag både granskas och kritiseras. Det är ju också så politik kan utvecklas.

Men ibland blir politik lite väl förutsägbar. Både några moderater och folkpartister är emot förslaget inte för att de är emot förslaget utan för att det kommer från vänster. Jag tror att man som politiker måste kunna försöka se längre än så. Vi borde också kunna stödja förslag som kommer från våra motståndare om de är bra. Inte minst borde vi kunna se över blockgränsen om det gynnar vår egen valkrets, Västerbottens län. På så vis kan vi nog sammantaget påverka mer.

Som tur är reagerar inte alla så reflexmässigt som Edward Riedl (M) i VK. Under den här valrörelsen tycker jag att andra moderater i länet som Ulf Grape och Jan Nilsson har varit mycket mer öppna och låtit mindre som kopior på utskick från det centrala partikansliet.

I söndags var jag på ett av valrörelsens finaste valmöten. I Norsjö samlades fler än 70 personer för surströmming och vänsterpolitik. Jag och Lennart Gustavsson talade, det var musik och god stämning i den fullsatta lokalen. 2 % av kommunens väljare på ett valmöte med Vänsterpartiet, det är inte illa.

Kommentera