(M)iljonärernas parti

Läser du tidningen Connoisseur? Inte? Det kan bero på att den bara distribueras till personer som har minst 1,2 miljoner i årsinkomst eller en nettoförmögenhet på minst 5 miljoner kronor. Nu har tidningen genomfört en opinionsmätning bland sina läsare. Drygt 1500 personer deltog, så urvalet blev hyggligt. 77,8 % av av de tillfrågade miljonärerna avser att rösta på ”det enda arbetarpartiet” moderaterna. 0,3 % tänker rösta på Vänsterpartiet.

Intresset ljuger aldrig, sa en gång en klok person. Det är ju just miljonärerna som vinner mest på moderaternas politik. De betalar också tillbaks. Under de senaste nio åren har moderaterna fått mer än 80 miljoner i donationer, men partiet vägrar avslöja vem som har gett dem pengarna.

läs mer i GP, Expressen och DI

7 reaktion på “(M)iljonärernas parti

  1. Det skulle vara intressant att veta hur arbetslösa och sjuka röstar ,
    men jag tror inte den gruppen har 80 miljoner att donera till moderaterna även om dom kan vara anonyma.Möjligen kan socialfallen donera sina pant kvitton till aliansen så dom kan vara säkra på att det inte är någon risk att deras social bidrag höjs.

  2. Pingback: M = Miljonärer som Mörkar « Jens Holm

  3. Intresset ljuger aldrig säger vi, och så visar vi hur rika röstar höger, och fattiga röstar vänster, var och en efter sitt självintresse. Läste just Guevaras ”Socialismen och Människan på Kuba” och insåg, för kanske första gången, att ett socialistisk samhälle kräver av oss, att vi, en gång för alla, skakar av oss just detta individualistiska självintresse, ty det är just denna barbariska själviskhet som kapitalismen får sin kraft ifrån. Vi måste bygga socialism, inte för att vi i arbetaklassen skall kunna sno åt oss lite av de rikas godis, men för att socialism är ett system som skapar harmoni och välmående för alla, oavsett vilken samhällsklass vi idag råkar tillhöra. Jag är övertygad om att även de välbärgade Connoisseur läsarna (nej, vi hade aldrig ens hört talas om denna tidskrift) skulle må bättre, vara lyckligare, och känna sig mer självförverkligade i ett socialistiskt samhälle. Socialismen bygger på det kollektiva intresset, på vad som är bäst för oss alla, men detta kräver att vi bryter ner det individualistiska självintresse som vilat som en förbannelse över mänskligheten genom hela dess historia.

  4. ”Socialism är ett sysytem som skapar harmoni och välmående för alla”

    Jag tycker verkligheten visar något annat….

  5. Verkligheten är att vi aldrig fått chansen att bygga ett samhälle där var och en känner sig delaktig och behövd, där alla känner ett ansvar, en gemenskap, men också full trygghet. Tänk dig, ingen rädsla, igen förtvivlan, ingen mer förnedring och nedlåtenhet. Om vi bara kunde låta alla leva en dag under en sann socialistsik samhällsordning…

  6. i vilken av dom sosialistikt styrda länder har det fungerat? är det inte tom, så att det varit väldigt tydliga gränser på vem som har och inte kan få. tanken i sitt yttersta är nog fin, men kan aldrig genomföras.

Kommentera