LO-tidningen och P1

LO-tidningen gjorde en intervju med mig för ett tag sedan. Resultatet kommer i detta veckas nummer och kan läsas här. Det blir mer media idag. Studio ett i P1 ska ha en större EU-debatt klockan 16 mellan riksdagspartierna och jag ska vara med för Vänsterpartiets räkning.

Efter att Mona Sahlin uttalade sig om medfinansiering av Norrbotniabanan så tar nu borgerliga debattörer chansen att sprida förvirring i frågan som i dagens VK och häromdagen i Norran. Men faktum kvarstår, vi rödgröna har satt av 10 miljarder till bygget och lovar att det kommer igång om vi vinner valet. Privat medfinansiering är inte ett villkor för att banan ska börja byggas. De borgerliga partierna har inte satt av en enda krona och lovar ingen byggstart. Det är så långt ifrån samma hållning som man kan komma.

4 reaktion på “LO-tidningen och P1

 1. Kör hårt Jonas.

  Helt övertygad om att du kommer göra bra ifrån dig som alltid!. Visa att V är det mest EU kritiska partiet, finns en stor väljargrupp som inte gillar EU.

 2. Det är väl Mona Sahlin och S som skapat förvirring om Botniabanans finansiering – inte partirepresentanter från den andra sidan.

  Så skrev du ju för bara några dagar sedan.

  Och inte har det väl kommit något klargörande från S i frågan, eller har jag missat något? Ett visst mått av intellektuell hederlighet måste man väl ha – även i valtider. Annars blir det ju ingen bra politisk debatt utan mest pajkastning.

  Eller är detta kanske för mycket begärt?

  • Hej G,
   Mona Sahlin har klargjort att hon var otydlig och att ingen privat medfinansiering krävs för att vi rödgröna ska börja bygga banan. Detta råkar de borgerliga dock ”glömma”.

   Jonas

 3. Hej Jonas

  Du var var sanslöst bra i debatten. Utan konkurrens bäst. Lugn saklig men ändå skarp. Tyckte det var lite roligt när kristdemokraten försökte påstå att greklands problem var den offentliga sektorn, ett sällsynt korkat påstående.

Kommentera