En modig moderat

Aftonbladets debattsida skriver den tidigare moderaten Lars Sjöblom om det parti han nyss har lämnat. Det är en viktig text mitt i virvlet av utspel av miljoner och miljarder åt olika grupper. Texten är viktig för at den handlar om vilka värderingar som styr politiken. Det är värderingar som valet handlar om.

Sjöblom målar en bild av moderaterna som ett toppstyrt parti utan empati för de utsatta i samhället. Den nya mjuka retoriken har inget att göra med partiets praktik.

”När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig.”

Så skriver Sjöblom som beskriver de nya moderaterna som en ordkuliss. Det är en viktig berättelse från en person som känner moderaterna inifrån.

Ordkuliss är en bra beskrivning. Under en verbal täckmantel av ord som arbetslinjen, arbetarparti och trygghet rivs välfärdsstaten ner och de arbetslösa lämnas åt sitt öde samtidigt som de allra rikaste är vinnarna. Nyare än så är inte moderaterna.

Kommentera