En hektisk dag med Lars Ohly

Det blev en hektisk dag igår. Man undrar hur partiledarna orkar med alla dagar med det tempot inför valet. Morgonen började med en pressträff i fiket kristallen på Umeås sjukhus, sedan följde en träff med städpersonal och besök på en vårdavdelning innan det bar av till torget där det var möte. Solen sken och efter en stund var det riktigt bra med folk som lyssnade på Ohlys tal som fokuserade på hur vi vill bygga bra välfärd utan privata vinster. Från torget blev det högsta tillåtna fart de dryga 15 milen till Ersmark norr om Skellefteå. Svenska Dagbladets Göran Eriksson följde med hela dagen och intervjuade Ohly på vägen upp. Jag länkar till reportaget när det kommer så småningom.

Besöket på Trelleborgs fabrik i Ersmark var nog det som gjorde djupast intryck under dagen. Fabriken ska läggas ner och produktionen flyttas trots att företaget går med god vinst och nyanställer. En hel bygd drabbas. Av runt 200 anställda så finns 25 par där bägge arbetar på fabriken. Arbetarna var yrkesstolta och många trodde fortfarande att produktionen skulle gå att rädda. Det fanns en betydande vrede mot företaget.

-Du, det var längesedan företag som det här visade någon sorts ansvar eller respekt för de som arbetar ihop deras vinst, sa en kvinna som jag pratade med och som hade arbetat flera årtionden på fabriken.

Iväg in till Skellefteå och det som hade kunnat bli en andningspaus på partilokalen blev telefonsamtal och intervjuer för Lars Ohly. Torgmötet i Skellefteå var fint. Många kom för att lyssna och ett vackert kvällsljus lyste mellan träden. Folk fick höra en Ohly i bra form, om än något hes. Efter kom folk fram och pratade tills det var dags att åka direkt ut till flyget och planet till Stockholm.

Här är några texter om besöket: VF och Norran

4 reaktion på “En hektisk dag med Lars Ohly

  1. Ni politiker, av alla färger och kulörer, gör det bra trots allt gnäll vi väljare framför. Politiker kan inte fixa allt, butlers/allt-i-allon i t-banan t ex. Synd att återväxten verkar tunn i alla fall inom s tyck det mig. Man bör slussa in nytt folk pö om pö om de finns förstås. Utvecklingen börjar likna den inom svensk hockey där ju väldigt få killar håller på längre än till åk 7 ungefär. För dyrt, för bökigt och för mycket krävs av föräldrarna. Sporten förgubbas men publikintresset består ändå märkligt nog.

  2. Ohly var även slagfärdig i Västerbottensnytt. Synd bara att han inte kom med förrän den sena sändningen (kl 22.15.)

  3. Ja hur de orkar? Det har ju Lars Ohly berättat. ”Vissa dar är det trögt att komma ur sängen. Men så tänker jag: ”fyra år till med Reinfeldt och då studsar jag ur sängen”. Det är lite så man måste tänka här…..

  4. Pingback: Intervjuad av persisk närradio om valet « Jöran Fagerlund

Kommentera