Bodström och drogtestet

Nä, Thomas Bodström ville inte göra något drogtest. Det kan jag förstå. Varför ska man testas om man inte är misstänkt för något? Reportaget är avslöjande, ypperlig journalistik. Det är så enkelt att skapa integritetskränkande åtgärder åt andra, inte minst åt unga. För unga människor verkar en annan skala råda när det gäller lagar och regler. Men varför ska unga acceptera det?

Folkpartiet vill halvera lönen för unga. Kommer unga riksdagsledamöter från Folkpartiet bara att ta ut halv lön? Skulle inte tro det.

läs mer i SvD, Aftonbladet, DN och Expressen.

15 reaktion på “Bodström och drogtestet

 1. Bildsköne Bodström – vår näste (S)- ledare, kan sägas inte leva upp till sina egna åtaganden. Attsäga en sak men kräva annat av andra. Sedan kan han hänvisa drogtestandet till integritetsfrågan. Men detta är en man som också erkänt sig provat hasch, m fl droger. Tja, vad säga; 1. att han inte lever som han lär 2. Han har rätt i att man inte skall acceptera övergrepp i form av drogtester mm, men samtidigt har han gått i spetsen för att minska svenskens integritet med FRA lagen osv. 3. Det hela blev ett jasså reportage; oavsett är det journalisten som bestämt agendan.

  Jag hade inte accepterat drogtest. Å andra sidan är jag inte offentlig person. Men om sossarna vinner valet kommer de inte bara att genomföra drogtester mm utan också ta bort AIDS som en samhällsfarlig smitta, dvs det kommer att bli fritt att smitta ned sin omgivning och straffvärdet försvinna, dvs samhället kan inte stoppa detta. Borde inte diskussionerna föras kring vad (S) vill ha för samhälle egentligen?

 2. Avslöjande kan man säga, både Bodströms plötsliga rädsla för ett narkotikaprov och Sjöstedts omedelbara försvar för Bodström. Rakt ner i förtroendeklyftan.

 3. Det är väldigt intressant att Boström avböjer att testas just som systern förklarat vilka droger testet letar efter. Thomas måste förstått vilken flodvåg av spekulationer det skulle leda till. Ändå gjorde han det valet och det troliga är ju att om han valt att genomföra testet hade han hamnat i en ännu värre situation.

 4. Kanske blir en lärdom för honom att den ”gråa massan” som han normalt styr och ställer med faktiskt består av individer precis som honom.

 5. Pingback: Den gubben går inte, Bodström « Johan Frick

 6. Pingback: Bodströms dubbelmoral – drogtesta gärna andra men inte mig… | Oscar Fredriksson (C)

 7. Pingback: Bodströms dubbelmoral – drogtesta gärna andra men inte mig… | Oscar Fredriksson (C)

 8. Pingback: Fyra välkomna klimatförslag från de rödgröna « Jöran Fagerlund

 9. ”Sjöstedts omedelbara försvar för Bodström. Rakt ner i förtroendeklyftan.”

  Hur kan det att Jonas förstår varför Bodström inte vill göra något drogtest bli till ett omedelbart försvar för Bodström?
  Tycks inte krävas någonting för att hamna i den där klyftan.

 10. Att han inte skulle kunna lämna ett urinprov för att det skulle vara så penibelt är en förevändning som han hittar som ursäkt.
  Alla besök på vårdcentral och likn. för ju med sig att man ska lämna urinprov. Här skulle väl inte sköterskan följa med honom in på toaletten. Han hade ju ingen ersättningsurin så om han kom ut ur toaletten med ett varmt urinprov måste det ju vara hans.
  Man skulle alltså bli kränkt varje gång man går till vårdcentralen.

 11. Det är väl inte så konstigt. Han måste gå in med en okänd kvinna som ska titta på när han tar fram sitt organ och kissar. jag tror kanske Ask med hade vägrat om hon fick gå in med en okänd man på toa och visa upp sitt könsorgan? Och det hade ingen kritiserat alls.

 12. Jag och flertalet bussförarkollegor har genomgått drogtestet men till skillnad från B fick vi inte välja att avstå (och sen jobba vidare). En arbetsledare kommer bara och säger att man slumpats ut för drogtestet och så tar en sköterska över vid pinkprovet. Väljer man att avstå torde man bli av med jobbet i alla fall om man är timanställd som jag. I och för sig har jag inga problem med dylika test om de inte ska göras titt som tätt. Inte heller kände jag mig kränkt när jag en gång fick blåsa i polisens vanliga alkotest ute på vägen och inför passagerare.

 13. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-23 EM

 14. Pingback: Tweets that mention Bodström och drogtestet at Jonas Sjöstedt -- Topsy.com

 15. Tydligen så visade testet om man använt bensodiazepiner. Kom ihåg att det finns ett flertal fullt legitima skäl till att använda dessa preparat. Bensodiazepiner kan användas bl.a. mot ångest och sömnlöshet. Många människor får dessa mediciner utskrivna. Men man kan förstå om man vill hålla det för sig själv. Ingen annan än du och din läkare har något att göra med vad du tar för mediciner.

Kommentera