Bloggrekord och valmöten

Den här veckan har varit den bästa fram till nu för min blogg med drygt 5 000 besökare. Visst finns det många bloggar som har fler besök än så, men själv känner jag mig nöjd. Att antalet besök på en blogg som främst handlar om politik blir fler inför ett val är ju också helt i sin ordning.

Jag vill gärna har era synpunkter på bloggen. Hur kan den utvecklas? Vad irriterar ni er på? Vad ska det vara mer av? Skriver jag för mycket om Västerbotten på en blogg som har fler läsare utanför länet? Kom gärna med synpunkter.

Det är i alla fall roligt att skriva och jag tycker om att kommentarerna kommer och att det blir debatt. En del, som är för dåliga, hatiska eller rasistiska stryker jag dock. De kommer ofta när jag skriver om SD, då brukar också fler kommentarer vara felstavade och ANVÄNDA ALLDELES FÖR MÅNGA VERSALER. Vad det nu kan bero på? De allra mest ohyfsade och argsinta inläggen kom dock efter att jag hade skrivit om splittringen i rättvisepartiet RS, kanske var det en del av den interna debatten föregick splittringen som spillde över på min blogg.

Jag har precis varit några dagar på en vända med valmöten med Vänsterpartiet i Karlstad, Falun och Linköping. Det gör mig optimistisk att se hur mycket bra valarabete det görs och inte minst hur många unga medlemmar i Vänsterpartiet som är pådrivande i valkampanjen. Den här veckan blir det flera valmöten om dagen runt om i Västerbotten. Här är ett litet urval på var ni kan träffa mig i veckan:

Måndag 30/8 valstugan i Umeå mellan 12 och 13, kvällsmöte i Robertsfors 19.00

Onsdag 1/9 valdebatt på Strömbäcks folkhögskola 13.00

Torsdag 2/9 valmöte i Lycksele 18.00

Fredag 3/9 utanför ICA i Storuman mellan 16 och 18

Lördag 4/9   valmöten i Skelleftehamn 10.30 torget, Skellefteå 12.30 – 13.00 torget och Boliden 14.00 utanför ICA

Söndag 5/9      14.00 möte vid V-boa Dorotea, möte i Vilhelmina 18.00

Välkommen!

7 reaktion på “Bloggrekord och valmöten

 1. Du är ärlig, kunnig som få och en sann miljvän och som Västerbottning och fjällbo så gillar jag naturligtvis din blogg, för att du bryr dig, kämpar och värnar om vårt län, om oss invånare och om våra livsvillkor, det är det inte många politiker som gör. Jag är så himla trött på den koloniala synen på Norrland som tärande för storstadsborna, som genomsyras i den politiska debatten, och ibland känns det som att vi inte är medborgare i samma land. Din blogg vidgar åxå mina perspektiv och håller mig uppdaterad om vad som händer i övrigt inom politiken.
  Du är vår röst i riket.

 2. Som f d västerbottning (1988-1995 i Skelleftehamn och Umeå) finner jag inte minst dina kommentarer om Västerbotten intressanta. Tack vare dig har jag undertecknat namninsamlingen mot uranbrytning i det gamla hemlänet. Du och flera andra vänsterbloggare, bl.a. Ali Esbati, är utmärkta skribenter och debattörer med nästan alltid tankeväckande och träffsäkra kommentarer. Jag har i det kommande valet ett angenämt problem: Trots mitt medlemskap i S ligger alltid V på förstaplats när jag deltar i riksmediernas valkompasser och vad det nu kallas. I SVT:s/SR:s test ligger bästa kandidat (vänsterpartist) på 86 procent. För att göra ”pinan” kort får jag förtidsrösta så snart det går. Lycka till framöver!

 3. Jag uppskattar blandningen mellan övergripande politisk analys och en personlig lokal prägel. Även jag är bördig från Västerbotten vilket kanske gör de delarna extra intressant, men jag tror också det är befriande att få ett lokalt perspektiv till skillnad från det i riksmedia totalt förhärskande stockholmsperspektivet.

 4. 5000 på en vecka är bra. Lägg på några till för oss som läser via RSS. Jag tror inte våra besök registreras.

  Det lokala perspektivet är bra. Bloggar som bara kommenterar riksnyheter, och länkar till DN, ger inte så mycket.

  Det är också intressant att läsa om dina aktiviteter. Man blir glad av att höra att partiföreträdarna är ute och gör saker. Förstärk gärna med att ta med en kamera.Ta bilder på de du träffar. Det förstärker berättelsen.

  Om du inte vill köra bilderna i dina inlägg kan du göra som Jens eller jag och ha en liten bildström i sidan. Då kan man bara ta en bild och lägga upp med en kort rad om när och var.

  Jobba på.

 5. Jag gillar den fria tonen och det rörliga intellektet. Det är fint med variationen av ämnen och engagemanget i stort och smått. Dock finns det utrymme för än mer av personliga tankar och egenheter. Fast du tycks ju ha snöat in en del på det där med politik? …

Kommentera