15 kilo rökt röding – recept för valseger

Precis nu börjar de tunga regndropparna falla och åskan mullrar söderut. En fantastisk sommardag med spegelblankt hav slutar med en urladdning. Vi hann precis äta middag ute.

Dagen började med möte med partidistriktet inne i Umeå. De sista finslipningarna inför valet gjordes. Det gick ganska fort. Det mesta är klart och planerat. Det regionala valmaterialet är på väg från tryckeriet. Mötesplanerna är i stort sett lagda liksom medieplaneringen och annonsering. Valupptakter och konserter är planerade. Mobiliseringen ser bra ut.

Vi gick också igenom planeringen för alla kommunala organisationer. Vi ställer upp i alla länets kommuner. Västerbotten har många av Sveriges minsta kommuner och det är bara V, C och S som ställer upp överallt. Överlag ser det ganska bra ut. Det är märkligt, lika dystert som det kan se ut i nationella opinionsmätningar – lika bra verkar det se ut lokalt hos oss. Många var överens om att partiets valaffischer nog passar bättre i tunnelbanan i Stockholm än längs vägar i Norrland där man kör förbi på någon sekund. Så vi har gjort egna. Villkoren för valrörelsen är ju olika i olika delar av landet.

Vilken blir vänsterns bästa kommun i Västerbotten? Det är svårt att gissa, men om jag måste så chansar jag på Norsjö. Här finns bra vänstertraditioner, en fin partiorganisation och det har gått bra förut. I ett val till EU-parlamentet fick Vänsterpartiet mer än 50 % av rösterna i kommunen. Det lär det knappast bli den här gången, men det kan gå bra. Hur lägger de då upp valrörelsen i Norsjö? Förutom valmöten med surströmming och lokalt valmateriel ingår 15 kilo rökt röding i valplanen. Den ska delas ut på tunnbröd utanför Konsum medan man pratar med folk. Vi får se om rökt röding blir nyckeln till framgång i valet 2010, det är inte omöjligt.

En reaktion på “15 kilo rökt röding – recept för valseger

Kommentera