Valmöte i Ulricehamn

Ikväll talade jag på ett valmöte i Ulricehamn. Mötet hölls in en kvarterslokal i ett bostadsområde och partivännerna hade gjort ett gott arbete med att sprida inbjudan. Trots att mitt i semestern är en dålig tid för möten så dök omkring 40 debattglada åhörare upp. En del kom från trappuppgången bredvid, andra hade rest ända från Alingsås eller Borås.

Det blev många frågor och inlägg. Klimat, invandringspolitik, arbetslöshet, kärnkraft och bemanningsföretag tillhörde kvällens ämnen. Ingen frågade om Littorin. Hur ska  man tolka läget efter ett valmöte i Ulricehamn? Ungefär så här tror jag: Oppositionen mot det rödgröna samarbetet är litet bland vänsterns sympatisörer, idag är det ganska självklart att vi jobbar med S och MP för att vinna valet. Våra egna tror på vår politik även om detaljerna i den inte alltid är kända. Däremot är många osäkra på hur valet ska gå. Det är inte det samma som uppgivenhet. Tvärtom verkar man vara beredd på att komma tillbaks från semestern med uppkavlade ärmar för att arbeta hårt i valrörelsen.

5 reaktion på “Valmöte i Ulricehamn

 1. Pingback: Öka takten i omställningsarbetet « Jöran Fagerlund

 2. Högt betyg till svenska politiker av alla kulörer som jämkar och kompromissar för att skapa regeringsdugliga i två konstellationer. Precis samma åläggande gäller sen oss väljare som måste kompromissa och välja det alterntiv som passar oss bäst. Att sura och avstå från att rösta är omoget och osvenskt.

 3. Mycket inspirerande träff med Jonas Sjöstedt och partivännerna i Ulricehamn!
  Det är tydligt att valet är som en ”folkomröstning om två olika typer av samhällen”. Borgarnas som går ut på att öka de högavlönades privilegier med sänkta skatter och ökade bidrag/avdrag – mot de rödgrönas solidariska samhälle. Vi vill ju vara solidariska med alla i Sverige, dvs även de som är sjuka och arbetslösa liksom med alla som jobbar inom sjukvård och andra sektorer som lider av underbemanning.
  Dessutom ger satsningarna på ett hållbart Sverige – förutom mindre miljö/klimatbelastningar, många jobb över hela Sverige.
  Det handlar om vår framtid!
  Tack vänsterpartiet i Ulricehamn för det fina initiativet och det goda fikat!

Kommentera