Lena Sandlin tar över på VF

Idag kom nyheten att Lena Sandlin blir ny politisk chefredaktör på Västerbottens Folkblad när Lars Bodén slutar i december. För VF och för oss läsare är det en god nyhet.

Lena Sandlin har gjort sig känd som en stridbar och principfast vänstersosse. Det har hon ibland fått betala ett pris för. Den som har läst boken ”De omänskliga” vet något om saken. Lena har inte varit rädd för att kritisera sitt eget parti när hennes övertygelse har krävt det. EMU-frågan är bara ett exempel. Förmågan att tänka fritt och att även kunna kritisera de egna när de förtjänar det är en viktig egenskap för en ledarskribent. Vem vill läsa de förutsägbara partimegafonerna?

Flera mindre S-tidningar har kunnat bryta sig in i den nationella debatten på grund av sina politiska redakörer. Lotta Gröning under hennes tid på NSD och Göran Greider på Dalademokraten är bara två exempel. Lena Sandlin kan gott bli ytterligare ett.

Politiken har förlorat ett bra ansikte när Lena nu får lämna sina uppdrag, men jag gissar att Lena Sandlin kommer att göra väl så mycket politisk nytta i sin nya roll.

läs mer i VF och VK

3 reaktion på “Lena Sandlin tar över på VF

  1. Alla goda krafter behövs Jonas. Det skulle behövas flera rikspolitiker av din typ.Du är ju också en typ av vänsterSosse. Själv röstade jag på gamla VPK när Werner satt som ordförande. Sen kom det en som krökade ändå hårdare än Lasse och sen ännu en narcissist.Då slutade jag och röstade SAP. Redan innan narcissisten Schyman pissade på heltäckningsmattan i biografoajen. Ljuga om att spela ihop med Nacka är en sak som konduktören kan hålla på med men att hålla en grabb som skulle kunna göra skillnad utanför politiken är skandal! När du ställde upp i EU valet fick du min röst. Men du behövs här hos oss nu. Du och Fridolin och andra som har karisma och kan göra skillnad.

Kommentera