KD kan tänka sig uranbrytning i Västerbotten

Frågan om uranbrytning i Västerbotten är känslig. Ganska få politiker i länet går öppet ut och försvarar tankarna om urangruvor, kanske är de medvetna om miljöriskerna. Detta trots att den borgerliga alliansen på riksnivå och regeringen inte alls är emot uranbrytningen.

När KDs partiledare Göran Hägglund nyligen intervjuades av VK så uttalade han sig för uranbrytning. Nu följer Anders Sellström, förstanamn på partiets riksdagsvalsedeln och Mats Odell upp med ett debattinlägg i VK. Där slår de ett slag för att Vattenfalls miljarder ska användas till, inte förnyelsebara alternativ, utan ny svensk kärnkraft. För Västerbottens del skulle det innebära att trycket för att öppna urangruvor ökar medan arbetstillfällena med ny förnyelsebar energi blir färra. Det är inte mycket till framtidsvision för länet.

Skriv på namninsamlingen mot uranbrytning i Västerbotten här.

Kommentera