Åsele marknad

Den här helgen är normalt så stillsamma Åsele i södra Lappland invaderat av tiotusentals besökare. Åsele marknad är en av Norrlands stora folkfester. Självklart är även Vänsterpartiet och Ung Vänster på plats med information, boklotteri, kaffelotteri, saft och framför allt en massa samtal med folk. Igår var det fullt upp hela dagen och det blir nog likadant idag.

Vi står utanför Konsum med korgförsäljare på ena sidan och Socialdemokraterna på den andra. Mitt emot oss finns Viasat, moderaterna, grillkorv, rökt kött och mjukglass. Från Socialdemokraterna kommer en envis lukt av popcorn eftersom de poppar för fullt och delar ut. Från tre olika håll strömmar musik. Mest enveten och energisk är en äldre man som sjunger smäktande Elviscovers bakom oss. Framåt kvällen hörs ljudet av accelererande raggarbilar medan grilloset stiger från husvagnscampingen.

Man brukar få en känsla av opinionen när man ser folks reaktioner och talar med många i hela dagar. Känslan i Åsele är bra. Det är många som uttalar sitt stöd men få negativa reaktioner. SCBs siffra på att 72% skulle rösta rödgrönt i länet känns helt realistisk, kanske i underkant.

4 reaktion på “Åsele marknad

  1. Hej Jonas!
    I måndags var det min tur att bemanna Vänster-tältet. Många besökare kom och funderade om inte Du var kvar i Åsele.
    ”Ha ji skicke hem nJonas, sa de.
    Detta beytder ju att Du måste komma till Åsele fler gånger.
    TreVlig sommar!

Kommentera