Media och valet i Västerbotten

Idag har det varit en ganska intensiv mediadag i valrörelsen. Det är ovanligt, för det mesta har de regionala medierna varit ganska ointresserade av våra valmöten och politiska förslag under valrörelsens inledning. Kanske har valbevakningen inte riktigt startat än. Vi har helt enkelt fått skriva mycket själva för att nå ut med våra åsikter och debatt. Ett ganska typiskt exempel är från dagens Norran, det handlar debatten med centern och CUF om arbetsmarknaden för unga.

Men idag var det lite annorlunda. Den ena Umeåtidningen, VF,  hade en intervju med Ship to Gazas Dror Feiler som besökte staden igår på Vänsterpartiets inbjudan. Tyvärr ligger inte den texten på nätet. I morse presenterade vi vårt valprogram för länet. Den andra stora lokaltidningen i Umeå, VK, var på plats, förhoppningsvis kan jag länka till deras text imorgon. TV 4 Umeå har dock redan lagt ut sitt reportage. Typiskt nog var SVTs regionala nyheter inte där, det är de aldrig när vi gör något i valrörelsen. De har gjort ett flertal reportage om Sverigedemokraterna som knappt finns i länet men i stort sett ingenting om Vänsterpartiet som kan göra ett riktigt bra val i Västerbotten.

I eftermiddag hade jag också en debatt i radio Västerbotten med moderaternas första namn Edward Riedl, ett litet smakprov finns på SRs sida. Det är inte helt enkelt att debattera med Edward, han släpper helt enkelt inte ordet när han har fått det utan mal vidare minut efter minut utan att alltid få så mycket sagt. Rätt frustrerande.

Kommentera