Homofoberna i SD

Skrapar man på Sverigedemokraternas yta så ser man snart att grundfärgen är brun. Lite ditmålade dekorationer ändrar inte på det.

En del av det bruna arvet är hatet och föraktet mot homosexuella. I Karlstad har partiet följdaktligen gjort kampen mot Pridefestivalen till en huvudfråga. Homosexuella ska tydligen inte inte få visa sin läggning eller slåss för sina rättigheter. I Karlstad har RFSL mottagit dödshot. Om detta säger Karlstads ledande SDare följande enligt NWT:

– Vi håller inte på med dödshot och sådana dumma saker, säger han.

Finns det risk att ni piskar upp en hotfull stämning, genom att gå till val på motståndet mot festivalen?

– Nu är vi ett litet parti, men det kan vara så, tyvärr. Men vi är inte för våld eller dödshot. Vi är för gamla för det, i alla fall jag, säger Erik Braunerhielm.

Brr, rasisterna och homofoberna kan bli vågmästare i riksdagen.

2 reaktion på “Homofoberna i SD

  1. Skönt att bo i ett land som Sverige där homosexuellas jämlikhetssträvan numera godtas av nästan alla. Homosexualitet/heterorsexualitet tycks vara läggningar som är lika opåverkbara för de enskilda som t ex ögonfärg eller musikalitet. Såvitt jag förstått av forskningen beror utvecklandet av den ena eller andra varianten på hur fostret under en viss kritisk tid ”duschas” med moderns hormoner (radions Vetenskapsmagasin för några år sen). Hann inte med riktigt i allt som sas men man talade också om fysiska markörer som fingrars relativa längd etc … För det mesta går processen på ena sättet men i visssa fall på andra sättet. Så prosaiskt uppfattade jag saken. Låter som att vänster- eller högerhänthet skulle kunna styras av ungefär samma kemiska flöden. Vänsterhänta är i minoritet men de är inte diskriminerade.

  2. Pingback: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Några favoritbloggare

Kommentera