Flaggan i topp för Umeå

VK rapporterar att Umeå kommun glömde hissa flaggorna igår när det var kungligt bröllop i huvudstaden. Det moderata kommunalrådet Anders Ågren försökte tydligen gripa in, men det verkar inte gett något större resultat. Så är ju moderaterna också ett parti på runt 15 % av väljarkåren i Umeå och Västerbotten.

Själv tror jag att kommunen har lyckats spegla de flesta umebors inställning till bröllopet – ointresse – på ett föredömligt vis. På första maj däremot flaggar kommunen, då är det röda fanor längs kyrkbron.

Inte konstigt att det är i Umeå man vill bo.

5 reaktion på “Flaggan i topp för Umeå

  1. Pingback: Folkomrösta om monarkin 2014? « Jöran Fagerlund

  2. Pingback: Folkomrösta om monarkin 2014? « Jöran Fagerlund

  3. Jag körde flaggutstmyckad SL-buss på Söder och söder därom igår. Faktiskt riktigt lugnt, få bilar och lite färre resenärer än vanligt på en lördag. De som var utrustade med flaggor i händerna var mest mörkhyade personer (ej statistiskt säkerställt) lustigt nog. Kan det vara så att detta med flaggor, parader och stor nationalism är vanligare i mer eller mindre auktoritära stater som ju många av dessa kommer ifrån? Något som de ändå vill ta med till Sverige? En kollega och jag funderade över denna iakttagelse. Han förknippade flaggviftandet med Nordkorea etc. Alltså lite vibbar av Nordkorea, inte mer. Och jag tror att min kyla inför samma denna glädje+flagga kommer från samma tv-tittande.

    Nej, bättre för med lågmälda Svenska flaggans dag.

  4. Pingback: President är inget bra alternativ till monarki « Jöran Fagerlund

Kommentera