Dror Feiler drog stor publik i Umeå

Idag har Dror Feiler, en av Ship to Gazas talespersoner och en av Vänsterpartiets riksdagskandidater i Stockholm, besökt Umeå. Han började dagen med en längre intervju med Västerbottens Folkblad, jag länkar imorgon om den läggs ut på nätet. Därefter blev det lunch med vänsterpartister på partilokalen innan det var dags för offentligt möte.

 Trots vackert väder och en rätt blygsam annonsering kom fler än 80 personer för att lyssna på Dror. Själv tycker jag att det blev ett mycket fint möte. Dror berättade lugnt men ändå med stor inlevelse om Ship to Gaza och vad han och andra som var med på konvojen utsattes för när de kapades och kidnappades av Israels militär. Det kom många bra frågor, inte minst om hur arbetet med Ship to Gaza ska drivas vidare. För det kommer att skickas fler båtar för att bryta blockaden, det kunde Dror berätta som en av Ship to Gazas organisatörer.

En av de saker som jag tycker så bra om med Dror är att han hela tiden talar även om situationen i Israel där han själv växte upp. Han gör det utan illusioner, men samtidigt påminner han hela tiden om de progressiva krafter som finns i landet och att vi måste söka samarbete och utbyte med fredsrörelsen i Israel. Dror och jag talade lite innan mötet om att den svenska vänstern måste bli mycket bättre på att stärka banden med vänstern och fredsrörelsen i Israel. I en tid då regeringen i Israel är extrem och farlig för landet är det viktigare än någonsin.

En reaktion på “Dror Feiler drog stor publik i Umeå

  1. Pingback: Dror Feiler drog stor publik i Umeå « Ship to Gaza Malmö

Kommentera