VSF vann kårvalet i Umeå

Nu är kårvalet vid Umeå universitet räknat. Vänsterns studentförbund, VSF, blev största parti med åtta mandat. Moderaterna kom på andra plats med sju mandat medan socialdemokraterna fick sex mandat. Samtliga dessa största tre partier backade i antal mandat. Detta berodde inte minst på att sju partier deltog i detta kårval jämfört med tre partier i det förra valet. VSF tappade dock minst av de tre största partierna. Hur VK lyckas få detta till en seger för högern i sin rapportering är en gåta, eller möjligen ett okritiskt återgivande av ett moderat pressmeddelande.

Grattis VSF till ett bra val.

En reaktion på “VSF vann kårvalet i Umeå

  1. Tackar! Det gick helt klart över förväntan för vår del, trodde snarare att mandaten skulle bli mer jämnt fördelade hos alla partierna och att vi slutligen skulle hamna kring 6 platser.

    /Joakim Mäki

Kommentera