Mer om moderatfusket i Umeå

Skandalen runt det moderata provvalet i Umeå valåret 2002 fortsätter att spöka för partiet. Några av de moderater som avslöjade fusket lämnar nu in en ny polisanmälan för att försöka få det hela utrett. För moderaterna är det en pinsam historia – inte bara i Umeå. Bevisningen för att det faktiskt förekom fusk verkar stark när man har tagit del av rapporteringen i media.

Man kan undra vad det spelar för roll att det fuskades för två val sedan. Jo, det kan faktiskt påverka även årets valrörelse. Även om den ”huvudanklagade” Anders Sjölund har lämnat politiken så är två av de verkliga vinnarna i det omstridda provvalet idag toppkandidater för sitt parti i Umeå och Västerbotten. Om en polisutredning nu startar så kan de plötsligt bli uppmärksammade i samband med affären. Fortsättning lär följa.

Läs mer i DN, Alliansfritt Sverige och VK

I Umeå har dessutom en moderat blivit vald till ordförande för studentkåren trots att vänsterns partier var större i valet. Men när det väl gällde gav socialdemokraterna vid kåren hellre moderaterna makten än att samarbeta med VSF som blev största parti i kårvalet. Ibland är det för mycket S&M i politiken.

läs mer i VF

3 reaktion på “Mer om moderatfusket i Umeå

  1. Jag har dessutom hört att sossarna hade röstat fram att de skulle samarbeta med VSF på ett medlemsmöte, men högerfalangen körde över beslutet och valde att samarbeta med moderaterna igen.

  2. Polisanmälan i all ära, men nu när det gått så lång tid så är risken stor för slutsatsen:”brott kan ej styrkas”, även om det är få som inte tror att fusket förekommit.

Kommentera