Mellan Vilhelmina och Sävar

Söndag morgon och det är gråa moln över havet. Igår var jag uppe i Vilhelmina på marknad. Jag körde upp med Kreti och Pleti som underhöll från scenen i ishallen. Där delade Vänsterpartiet och Socialdemokraterna broderligt på ett stort bord med information, lotter, ballonger och godis. Det blev många bra pratstunder med folk som strosade förbi.

Jag hann också med en liten debatt. Alliansen hade valt att skicka upp en centerpartist från Stockholm, Jonas Pettersson, och vi hade en ganska rapp duell på scenen. Det är långt från Stureplan till Vilhelmina och publiken lutade nog helt klart mer åt vänster. Idag blir det en ny marknadsdag, denna gång i Sävar. Valrörelsen har gått in i en ny fas. Nu blir det mest att åka ut och finnas där folk är över sommaren.

Häromdagen var jag med i Kunskapskanalen och diskuterade den nya biografin om Bildt. Programmet kan ses här. Boken recenseras i Aftonbladet av Kjell Östberg. Jag delar Östbergs bedömning. Bildts period som statsminister var verkligen katastrofal både för välfärden i Sverige och statsfinanserna. Därför är det så intressant med den starka politiska kontinuiteten mellan Bildts politik och Reinfeldts. Det märkliga är Bildts monumentala självförtroende samtidigt som hans väg kantas av så många politiska felbedömningar.

Apropå böcker. Igår kväll började jag äntligen läsa Jämlikhets anden av Wilkinson/Pickett. Det verkar mycket lovande.

En reaktion på “Mellan Vilhelmina och Sävar

  1. Har just läst en bra bok också: Vårt hjärta dog i New York som handlar om två familjers öden i Ryssland och USA/Kanada där man slutligen sammanstrålar i Sverige igen. Historiska/politiska/personliga fakta med x procent fiktion, tidsperiod ca 1850-idag. Förf Erik Eriksson född 1937.

    Fantastiskt att det i Sverige finns så fina bibliotek där man får låna gratis t ex Nesbös senaste som jag nu läser. Ytterligare ett exempel på fantastisk sossepolitik som gynnar hela folket och i långa loppet också företagsamheten. Synd bara att man numer inte uppmanas att vara tyst eller i alla fall lågmäld på biblioteken. I dag talas lika hejdlöst i mobiler och det är en miljöfråga långt mer skadlig än urinerandet på stan som sägs kosta 800 kr i böter om man blir tagen. Förresten borde hundägare få betala 800 kr i böter om de inte tar upp skiten efter sina djur. Tips: Det senare är en ordningsfråga som vp skulle vinna några procent på om de drev den så att folk hörde.

Kommentera