Idag mötte jag Jonas Sjöstedt

I morse kom jag till hotell Björken i Umeå där det skulle hållas rödgrön presskonferens om vårbudgeten.

-Hej, visst är du Jonas Sjöstedt? sa den unge killen klädd i Umeå Taxis arbetskläder.

-Javisst, svarade jag.

-Det är jag också, sa min namne.

-Det är mig de ringer till, sa han sedan.

Han visade sig vara den enda med vårt namn i telefonkatalogens Umeådel. Han får ta samtalen som skulle till mig. Själv har jag bara mobiltelefon. Vi enades så småningom att jag åtminstone borde anlita honom som chaufför då och då som tack för hjälpen.

Efter mitt möte med Jonas Sjöstedt gick jag in och lyssnade på presskonferensen. Det var en liten uppvisning i rödgrön enighet. Ibrahim Baylan (S) talade om att få fler i arbete, LiseLotte Olsson (V) om renoverade socialförsäkringar och Thomas Nihlén (MP) om gröna investeringar. Det kändes bra, linjerna börjar klarna inför valet.

En reaktion på “Idag mötte jag Jonas Sjöstedt

  1. Jag har fortfarande inte sett dig aktiv i valrörelsen, ända tills igår då du gick ut i teve med att du var bekymrad över skattehöjningarnas storlek – att de var för små. Man kan inte direkt anklaga dig för politisk fingertoppskänsla ! Förstår du inte att vi är inne i ett känsligt skede i valrörelsen ? Då kommer du från ingenstans och sänder signaler om (undergräver)att det politiska samarbetet i det rödgröna blocket inte kommer att fungera. Och framför allt skrämmer du iväg väljare som försiktigt har sökt sig tillbaka till vänsterblocket. Det är alltid – ALLTID – vänsterns egna representanter som sabbar och förstör för sina partier, sina partiers väljare och sina pariers medarbetare som jobbat ”på golvet” under 4 år. Bara för att känna sig bortsopade av någon analys som kommer från nån som befinner sig väldigt långt bort från den reella politiken.

Kommentera