1a maj i Umeå och Vilhelmina

Första maj började jag på bokcafé Pilgatan i Umeå med en politisk frukost. Bra med folk, frågor, fika och diskussion om vänsterns politik. Sedan blev det samling vid Mimerskolan, tyvärr i kyla och duggregn. Trots det var vi runt 300 i tåget och fler på torget. Jag var först ut av tre talare, tyvärr hann jag aldrig höra talen från Ung Vänster och VSFs tal eftersom jag redan var på väg till Vilhelmina då. I talet tog jag mest upp den rödgröna politiken för bättre välfärd, arbete och en radikalare miljöpolitik. Lite attacker på alliansens nedrivande av välfärden blev det förstås också.

Mer om mötet i VF, VK och Västerbottensnytt.

232 kilometer senare kom jag fram till Folkets Hus i Vilhelmina. Där var det omkring 160 vuxna och runt 60 barn på plats i det gemensamma firandet för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag missade tyvärr demonstrationen och det andra talet, fick gå rakt upp och tala själv efter en snabb fika.  Det var god stämning. Sedan blev det bingo och bowling, men då gick jag och käkade med partikamraterna från Vilhelmina. sedan var det 232 kilometer på väg hem, men då hade det sluta regna/snöa och solen sken över Västerbotten.

Mer om vänstern på första maj i Aftonbladet, DN, SvD och GP.

4 reaktion på “1a maj i Umeå och Vilhelmina

  1. Trevligt att gå på första-maj-talen i Umeå trots taskigt väder. Inspirerande tal både av Sjöstedt och Baylan. En iakttagelse: inga människor med invandrarutseende på de båda partiernas valmöten. Ja, jag såg inte en enda faktiskt.

  2. I Dorotea genomförde Vänsterpartiet och Socialdemokraterna 1:a Maj demonstration gemensamt, med ca 80 tal personer som gick i demonstrationen. Många röda fanor vajade i vinden så vackert mot den snötäckta marken. Samling på MB med bra tal om varför vi måste byta regering av Lasse Simonsson, vänsterpartiets ordf i Dorotea och av socialdemokraternas riksdagsledamot för inlandet Izak From från Norsjö.God stämning och optimism med fika, sång och kulturinslag.

  3. Pingback: Peppande första maj

Kommentera