Raggarna i Övertorneå visar vägen

Just tillbaks efter ett partimöte här i Övertorneå. Musik, politiska diskussioner och kaffe. Hyggligt med folk och god stämning.

I slutet på mötet berättade ordföranden för Vänsterpartiet Övertorneå att det blir förstamajfirande med demonstration i år. Det blir den första lokala demonstrationen på mer än tio år. Liksom i allt fler mindre norrlandskommuner kommer Vänsterpartiet och Socialdemokraterna att demonstrera tillsammans.

-Raggarna ställer upp och skjutsar dem som har svårt att gå i sina bilar, meddelades det också. Inte illa.

Sannolikt är det delvis en bieffekt av det rödgröna samarbetet att S och V demonstrerar ihop på så många håll. Målet är gemensamt, att byta regering i höst. Själv ska jag först prata i Umeå på Vänsterpartiets demonstration för att sedan tala i Vilhelmina på ett möte anordnat av S och V. Det blir första gången jag talar för socialdemokrater på första maj. Det blir nog bra.

Kommentera