Moderatfusket i Umeå

Den gamla skandalen med fusk i provvalet inför valet 2002 hos Umeåmoderaterna har plötsligt blivit aktuell igen. Nu kommer det fram uppgifter om att ledande moderater valde att titta bort istället för att utreda frågan när det fick besked om fusket. De utpekade är Beatrice Ask och Sven Otto Littorin. De nya uppgifterna är förstås mycket besvärande för de moderata statsråden. Trådarna till de olika fuskskandalerna inom moderaterna kryper allt närmare den absoluta partiledningen.

läs mer i Aftonbladet, Expressen, SvD och DN.

I Västerbotten är det hela en påminnelse om alla de märkliga turerna i denna politiska skandal. För den intresserade rekommenderas detta gamla reportage i Västerbottensnytt. Det kan noteras att en del av de ledande moderata kandidater från Umeå i detta val är samma personer som var vinnarna efter det tveksamma provvalet 2002.

2 reaktion på “Moderatfusket i Umeå

  1. Pingback: Provvalssystemet inom M skapar fusket « Röda Berget

Kommentera