Sahara är släppt

En hektisk dag idag. Har just kommit tillbaks från Bokcafé Pilgatan och boksläppet av ”Sahara”. Fullt hus och bra stämning. Många bekanta ansikten. Goda vänner men tyvärr inte så mycket tid för var och en. Lite prat om boken och sedan frågor, mest handlade de om Västsahara. Idag kom också de första recensionerna, i VK och Arbetarbladet. De var vänliga. Med en bra start kan man lättare ta att det kommer andra åsikter framöver.

Det känns lite som att gå i mål. Från idé över skrivandet till publicering tar det flera år. När boken väl kommer ut har man redan lämnat den bakom sig. Nästa bok är redan nästan klar. Men släppet ger en chans att återknyta till texten. Plötsligt känns den annorlunda än när man skrev den. Märkligt.

2 reaktion på “Sahara är släppt

  1. Hur skriver man en bok? Hur börjar en process som resulterar i en bok?

    Västsahara är en konflikt jag nästan inte vet något om, annat än att det rör sig om en strävan efter självständighet (eller kanske bara autonomi?) från Marocko. Jag hörde på TV för en tid sedan om en kvinna som hungerstrejkade i anknytning med detta. Tack för att du tar upp ämnet – jag vet allt för lite, och måste verkligen läsa på. Varför har vi glömt denna konflikt? Finns kanske inga västerländska ekonomiska intressen in Västsahara, och kanske är ökenlandet inte värt spända relationer med Marocko. Men nu gissar jag bara.

  2. Ok. Då har jag helt plöttsligt 4 böcker att ta mig igenom denna månad.

    Tur att det är i:landsproblem. 8)

    Jag gillar att du lyfter fram annorlunda problem än de trendiga.

Kommentera