Mats Odells olidliga lätthet

Inga poänger verkar för simpla, inga insinuationer för grova, för en desperat kristdemokrat. Det verkar inte heller spela någon roll att de i debattens undervegetation hejas på av de brutalaste rasisterna.

I Svenska Dagbladet försöker Mats Odell göra Lars Ohly (V) och Ilmar Reepalu (S) till medansvariga när judar hotas och angrips i Malmö. I ett skolboksexempel på ”guilt by association” kopplas de samman även med Hamas och kristallnatten. Det är en ynklig argumentation. Ohlys ”brott” är att han kritiserat Israels ockupation av Palestina i starka ordalag. Genom sin argumentation blir det Odell som kopplar ihop Israels brott mot folkrätten med judar och judendom. Det är en sammanblandning som Ohly själv aldrig skulle göra just för att det blir oändligt fel och dessutom antisemitiskt. Men för Odell verkar ingen pöl vara för gyttjig för röstfiske av enklaste slag.

De rödgröna har en tydlig gemensam politik när det gäller konflikten Israel-Palestina. Denna berör inte Odell med ett ord. Det är väl enklast att inte kolla några fakta om man inte vill förstöra sin egen ”argumentation”. Attacker mot judar och antisemitism är vidrigt som det är. Den som använder dessa attacker som tillhygge för att försöka smeta ner politiker som är absolut emot sådana övergrepp missbrukar en allvarlig fråga för egna syften. Det är ynkligt.

3 reaktion på “Mats Odells olidliga lätthet

  1. Mats Odell har väl aldrig hållit sig för god för några slag under bältet eller billiga knep? Hoppas han fortsätter bullra, han är ett sänke för alliansen!

  2. Nog var borgerliga politiker bättre förr? Jag minns sympatiska LUF:are, jag minns folkpartisten i fullmäktige som argumenterade hederligt för nollbasbudgetering, de två kristdemokraterna som argumenterade för den befängda idén att låta allmännyttan i Bjuv gå i konkurs, jag tycker faktiskt deras argumentation sjunkit bortom all hederlig standard numera.

  3. Det är bara att svara med samma mynt.

    Nog fasen kan man gräva upp något riktigt dumt uttalande från borgerligheten om Vietnamkriget, eller något av Israels mer spektakulära övergrepp…

Kommentera