Lars Ohly bryter igenom

Så kom den då, mätningen som bekräftar att Lars Ohly och därmed Vänsterpartiet, syns allt mer i media. Det har ju märkts, men nu kommer det svart på vitt.

För vänstern är det en god nyhet. För när partiet och Ohly nu är i media så handlar det i stort sett alltid om sakpolitik. Många väljare har vaga kunskaper om vad Vänsterpartiet vill, nu ges en mer informativ och saklig bild av partiets politik. Det är viktigt inför valet. Utvecklingen bekräftar att det rödgröna samarbetet gör Vänsterpartiet intressant igen.

I DN försöker Henrik Brors tona ner betydelsen av det hela. Det är inte så förvånande. Brors är i praktiken en ledarskribent på nyhetsplats som knappt försöker dölja sina egna sympatier för borgerligheten och EU. Visst är Ohlys personliga popularitetssiffror fortfarande låga, men det viktiga är att vänstern nu faktiskt kommer ut med sin politik. Det gör det också så mycket svårare för alliansen att hota med vänsterspöket. De riskerar att framstå som överdrivna och propagandistiska medan vänstern pratar sakfrågor som välfärd och arbete.

På en punkt har dock Brors text en poäng. Det är nästan enbart Ohly som syns för Vänsterpartiet. Nu när han har framgångar i media kanske det är dags att mer aktivt skicka fram Ulla Andersson, Josefin Brink och Hans Linde framför Tv-kamerorna.

se DN och Sydsvenskan

6 reaktion på “Lars Ohly bryter igenom

  1. Jag håller helt med om att det är dags att skicka fram fler politiker i rampljudet i större utsträckning. Jag tror att en av bristerna har varit att väljarna bara haft ett enda namn att koppla till vänsterpartiet. Det ger ett lite fattigt intryck. Men v har ju många duktiga politiker, som gör sig alldeles utmärkt i rampljuset. Josefin Brink har varit suverän i alla sammanhang jag sett henne framträda. Och Jonas Sjöstedt är inte heller fy skam 🙂

  2. Pingback: Vänsterpartiet dominerar « Frihet är inte gratis.

  3. Gärna också släppa fram mer av Jens Holm, dig själv och Eva-Britt Svensson. Inte minst med anledning av Alliansens senaste fruktansvärda utspel om ‘infrastruktursatsning’ – och de frågor som måste lyftas är ju skiffergas i Skåne, uranbrytning, alliansfrihetens avskaffande och kärnkraft. Vi får hela landet förstört om detta förverkligas.

  4. Jag hâller med dig om att fler fr^an Vänsterpartiet mâste synas .V har ju ett antal mycket duktiga politiker

Kommentera