En politik hemma – en i Stockholm

Omröstningen i riksdagen om kommunalt veto mot uranprospektering klarades hem av regeringen. De flesta centerpartister rättade in sig i ledet och röstade emot såväl partiets egen politik som egna motioner som ville ge kommunerna vetorätt i frågan. Centerpartiets riksdagsledamot från Jämtland, Per Åsling, passade på att kvitta ut sig och fara på turistmässa för att slippa votera i fråga. Av allt att döma så valde ledamoten från Västerbotten, Åke Sandström, att rösta emot det kommunala vetot.

Det kan tyckas vara en seger för regeringen. Men segern kan bli dyrköpt inte minst för Centerpartiet. Hur ska vi kunna lita på centern när partiet framöver påstår sig vara emot uranbrytning? Trovärdigheten är körd i botten. Det verkar finnas en politik för hemmapubliken och en annan i riksdagen.  Att rösta på Centerpartiet är i praktiken att rösta för att tillåta uranbrytning i Sverige.

Skriv gärna på namninsamlingen mot uranbrytning i Västerbotten, en länk till insamlingen finns i högerspalten på denna sida.

läs även Dagbok mot atomkraft, SvD,  LT och ÖP.

2 reaktion på “En politik hemma – en i Stockholm

  1. Pingback: Ryggradslösa centerpartister som vanligt « Johannes Blogg.

Kommentera