Driver alliansen med oss?

I VK kan man se att den borgerliga alliansen i praktiken har snott sin nya logotyp – från företaget Lekbiten. Likheten är slående. Det bekräftar min bild av att alliansen egentligen driver med oss. Särskilt var det tydligt när alliansen vid sin nystart (vilken i ordningen?) lyfte fram fyra prioriteringar. Om jag minns någorlunda så var det jobben, statsfinanserna, klimatet och sedan något fjärde som jag redan har glömt bort. Det måste var ett elakt skämt.

Jobben. Tja, vad ska man säga? Vi har massarbetslöshet i Sverige och en en hel ungdomsgeneration ställs utanför arbetsmarknaden. Regeringen har knappt gjort någonting för att motveka denna utveckling. Nu vill centern ge oss skatteavdrag för att gå ut med rikas hundar, det ska visst vara en politik för jobb. Det kan inte vara allvar.

Statsfinanserna? Snacka om att kasta sten i glashus. Det kommer från en regering som lånar pengar för att sänka skatten – mest för de mest välavlönade förstås. Att de bara vågar.

Klimatet?  Järnvägsutbyggnaden har stannat upp. Klimpstödet för att minska utsläppen av växthusgaser har tagits bort. Regeringen har gett grönt ljus för gigantiska motorvägsbyggen runt Stockholm och var för en kass klimatöverenskommelse vid FNs klimatmöte i Köpenhamn. De verkar tro att man ska prata ner utsläppen av växthusgaser.

Sedan Lekbitens logotyp på det. De har i alla fall sinne för det absurda.

4 reaktion på “Driver alliansen med oss?

 1. Att låna till skattesänkningar känns säkert galet för många, också de som gynnas mest. En nations räkenskaper torde funka något annorlunda en privata familjeekonomier men överlappet är ändå stort, kanske 75 %. Sunt förnuft gäller. Kanske är läget ett fall för experterna i tv3:s Lyxfällan.

 2. Ja, vänstern har öppet mål. Frågan är egentligen om någon pallar att smälla dit pucken. För visar man vad de egentligen säger, bortom alla galna lögner, har de redan förlorat. Men det gick inte förra gången, då satt vi bara tyst och tittade i taket då de snacka sin skit om vänsterpropaganda. Våga ta debatten!

 3. Hej Jonas S!

  Jag är en kille på 40 år som först i förra veckan blev engagerad i politik och konstigt nog kände mig mogen nog för att börja blogga på deras nätsida netroots.se. Gick också med offentligt, skall betala medlemsavgiften för sossarna nu innan måndag.

  Min fråga:

  Vad anser du om sex timmars arbetsdag?

  Själv har jag både släktnignar o vänner som trivs med sitt jobb, vissa av dem så till den grad att de gärna kan tänka sig att jobba upp till sjuttioårsåldern, men jag känner också folk på både SKF o Volvo som kan berätta om andra önskemål (liknar de önskemål man fick höra av franska metall-/industriarbbeta i TV häromdan).

  Läser man dagens arbete,så kan man ju ibland t o m undra över varför så lite av ”det verkliga livet” får plats i de stora medierna; Aftonbladet, Expressen, DN o Svenska Dagbladet.

  Hade varit intressant att veta vad du tycker om sex timmars arbetsdag. Du får gärna svara på min e-mail om du vill.

Kommentera