Val och kval i Stockholm

Det är en präktig skandal detta med fusket i samband med att moderaternas listor i Stockholm ska antas. Valkonferensen som skulle ha hållits idag är uppskjuten och partisekreteraren vägrar uttala sig. Två bergsäkra kristecken. Fortsättning lär följa under de närmaste dagarna.

Oegentligheter i samband med att listor antas är inget nytt och inte heller något unikt för moderaterna. Men två saker gör det här lite extra allvarligt. Det värsta är nog uppgifterna om att det ska ha förekommit liknande fusk inför det förra valet men att det ska ha tystats ned, läs mer i dagens Expressen. Det andra som gör det extra pinsamt är att det sker i Stockholm där Reinfeldt toppar listan och justitieminister Ask står tvåa. Det var nog inte riktigt det här utfallet av valkonferensen som de moderata mediestrategerna hade tänkt sig.

se även DN, SvD och Aftonbladet    

Då verkar det det ha gått betydligt lugnare till i Södertälje där Vänsterpartiet i Stockholms län spikade sin lista. Den ser mycket stark ut med Lars Ohly, Josefin Brink och Jens Holm på topp. Valberedniningens förslag stuvades om en del. Själv tycker jag att det är extra roligt att Jens Holm med unik kompetens i miljö-och klimatfrågor hamnar så långt upp.

Bråk och kaos i moderaterna, ordning och lugn i Vänsterpartiet. Ska vi set det som ett tecken inför valet?

5 reaktion på “Val och kval i Stockholm

  1. Kanske kommer politiker att rekryteras på något annorlunda sätt framöver. Jag hoppas det, men fördenskull anser jag inte att politiska partier är något förlegat. Ekonomiska, sociala, kulturella och etniska skillnader minskar ju inte. Men själva partiväsendet känns allt oftare konstlat.

  2. Pingback: Allvarliga Affärer « De Tystas Röst

Kommentera