Umeå – Vasa – Riga, tack för det

Det lettiska flygbolaget airBaltic meddelar att de kommer att börja flyga Riga-Vasa-Umeå när den nya tidtabellen träder i kraft i maj. Det är på många vis en god nyhet. Umeå får åter en flyglinje direkt till grannstaden Vasa som alternativ till den grovt misskötta färjetrafiken över kvarken. Det skapas en ny rutt ut i världen som alternativ till Arlanda för Västerbottningarna.

Air Baltic har ett spännande linjenät och väldigt bra priser om man bokar i tid. Från Riga kan man inte bara flyga vidare till de vanliga Europeiska destinationerna utan även till spännande ställen som Tashkent i Uzbekistan, Tblisi i Georgien och till flera destinationer i Ukraina som Krim. Bolaget har ett av de bästa linjenäten i östra Europa. Dessutom kan man förstås ta sig till Riga, en fin och sevärd stad vid Östersjön.

Jag har flugit med airBaltic några gånger. Visst är det lågpris, men ändå betydligt mer pålitligt och snyggare än bolag som Ryanair.

Synd att det ska vara så dåligt för klimatet att flyga när det är så roligt att resa…

Läs mer i VF, VK och Vasabladet.

Kommentera