Support our troops

Svenska Dagbladet har idag en ledare på temat att vi ska stödja våra soldater som deltar i kriget i Afghanistan. De slår till och med ett slag för att vi ska ha gula band som visar vårt stöd för våra soldater. För mig som bor i USA är detta mer än bekant. Här åker många omkring med en dekal på bilen i form av ett band med texten ”Support our troops”. Ofta fungerar dekalen också som ett uttalat stöd för krigen i Irak och Afghanistan. Stödet för krigen blandas medvetet samman med stödet till soldaterna, indirekt anklags den som inte stöder kriget för att inte stödja de utskickade. Det är på många vis en tvivelaktig argumentation. De som har ansvaret för att soldater skadas eller dödas är ju de politiker som har sänt ut dem, inte de som är emot kriget.

Jag vägrar göra kriget i Afghanistan till en fråga om lojalitet med svenska soldater i fält. Jag har den största respekt för svenskar som tjänstgör under FNs flagg, det är en fin tradition. Just därför vill jag inte att vi ska sända ut dem på en så tvivelaktig mission som den i Afghanistan.

Nu ser man allt mer sällan dekalerna med ”Support our troops” i USA. Allt fler vänder sig emot krigen. Kvar finns skadade och traumatiserade soldater och anhöriga till dem som aldrig kom hem. De som sändes ut har fått betala ett högt pris. Här i Brooklyn är det vanligare med en annan variant på bandet: ”Support our troops – bring them home”. Kanske dags för något liknande i Sverige?

se även Jinge

5 reaktion på “Support our troops

 1. Pingback: Svenska Dagbladet fiskar i grumligt vatten | Jinges Web och Fotoblogg

 2. HEJ Jonas !
  Den svenska FRA-lagen har en Far(som heter just Thomas) och mor heter B.ASK som tog efter honom!
  Jätte bra från världen staden Du har i direkt inflyttande på Politiken hemma lika i landet Du bor i.
  Dessutom jätte KUL hälsa Dig vid Gbg Bok-bibilotek mässan 25-års Kalaset.

  Med Kamrat hälsningen
  Hassan
  Lite från Umeå Men mycket från Göteborg/kortedala

 3. Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » En av de starkaste kvinnorösterna i vår tid

 4. ”Hej Hassan!
  Du har så rätt om FRA, kanske finns det fler positiva saker med att Bodström far till USA :-)”

  LOL! Jag trodde faktiskt att du skulle gå på den linjen när jag läste rubriken på ditt inlägg. Det var i alla fall min första tanke.

Kommentera