Protester mot Urban Outfitters i New York

Klädkedjan Urban outfitters har sparkat sin personal i Stockholm för att de vill ha ett kollektivavtal. Nu växer protesterna mot företagets skandalösa agerande. På Facebook finns en snabbt växande grupp och utanför butiken på Biblioteksgatan i Stockholm har det protesterats idag.

Nu sprider sig protesterna hit till New York. Imorgon kommer vi i socialistpartiet att samlas utanför några av kedjans butiker i staden för att dela ut flygblad och uppmana till bojkott av företaget i solidaritet med de anställda i Sverige. Det är bara början om företaget inte viker sig.

Även min 20-åriga dotter som haft Urban Outfitters som en favoritbutik har inlett sin bojkott av företaget. ”Jävla skitföretag” var hennes analys av läget, fler kunder kommer att förloras om företaget inte backar. 

Läs mer om skitföretaget i SvD och Aftonbladet

11 reaktion på “Protester mot Urban Outfitters i New York

  1. Men personalen har faktiskt bättre villkor nu. UO lägger ut personalhanteringen och betalar en premium för att slippa sätta sig in i det fackpolitiska. Personalen kan nu enkelt välja att ansluta sig till både fack och kollektivavtal genom denna arbetsgivare.

  2. I såna här frågor har du alltid mitt fulla stöd. Inom flera branscher trängs löntagare tillbaka idag tycks det. Det här att bara få påhuggsjobb och alltid stå till förfogande samtidigt som kraven i akassan skärps skrämmer mig som faktiskt lever så. Det var ju så (bortsett från att någon akassa inte fanns) huvudpersonen Henning i Mina drömmars stad för över hundra år sen hade det. Jag befarar att den unga generationen kommer att få ett väldigt hårt arbetsliv med osäkra inkomster.

  3. Haha, bara början?

    Ja ni har säkert alla resurser som krävs för att göra det här till en global motståndsrörelse.

  4. De är precis som Toys ‘R Us var en gång i Sverige. De tror de kan härja som i vilda västern när de kommer till Europa. Protester är det enda som biter på dessa satans profitörer. Om ens det…

  5. Åh grymt bra jobbat! Härligt att höra. Urban Outfitters har hittat kryphål och kringgår allt vad lagen om anställningsskydd heter. Dessutom pissar man på rätten att kunna engagera sig fackligt… Jag trodde dessa fasoner tillhörde historien. Härligt att så många enas för att kämpa för att de ska förbli så!

  6. Pingback: Veckan som gick – Vecka 49 « Same Same But Different

Kommentera